30 mai 2023

Canal 19 România

actualitatea pe primul loc

Alertă cu bombă într-un avion Tarom

Vineri dimineață, au fost îndreptate amenințări la adresa aeronavei Tarom care zboară pe ruta Tel Aviv-Bucasti. Avionul a aterizat de urgență la Istanbul, a spus compania.
Tarom anunță avionul său de pe ruta RO 154 Tel Aviv-București a efectuat o aterizare de urgență pe Aeroportul Istanbul la ora locală 03:30, după decizia unui comandant de zbor din cauza unui avertisment privind prezența unei bombe la bord.

Avionul Tarom avea la bord 88 de pasageri. O revizuire de către autoritățile relevante a fost finalizată și avertismentul s-a dovedit a fi fals, a declarat un oficial al companiei. Pasagerii vor fi îngrijiți pe Aeroportul Istanbul și sunt programați să decoleze spre București în jurul orei 11:30, ora locală.

„Compania TAROM informează că din cauza unui avertisment referitor la existenta unei bombe la bord, aeronava care efectua cursa RO 154 Tel Aviv-București a aterizat de urgență pe Aeroportul din Istanbul la ora locală 03:30, în urma deciziei luate de către comandantul de zbor,care respectă procedurile standard pentru astfel de situații. La bord se aflau 88 pasageri. Mentionam că verificările efectuate de către autoritățile abilitate s-au încheiat, iar alerta s-a dovedit a fi una falsă. În prezent, pasagerilor li se acordă asistență la sol pe Aeroportul din Istanbul, iar aceștia urmează să decoleze în jurul orei locale 11:30 către București- destinația finală. Regretăm disconfortul creat pasagerilor noștri și reiterăm faptul că prioritatea Companiei TAROM este siguranta si securitatea pasagerilor și a echipajelor sale”, a transmis compania Tarom.