30 mai 2023

Canal 19 România

actualitatea pe primul loc

Judeţul Timiș se confruntă cu o criză a forței de muncă

Târgului de Job-uri Angajatori de Top din Timișoara. Multe locuri de muncă și oportunități de carieră, dar prea puțină resursă umană bine pregătită – este realitatea cu care se confruntă angajatorii din județul Timiș, care dau dovadă de tot mai multă flexibilitate pentru a-și găsi oameni cu care să lucreze.

Judeţul Timiș se confruntă cu o criză a forței de muncă, prin urmare, angajatorii caută noi strategii pentru atragerea specialiștilor.

Ele au fost prezentate în cadrul Târgului de Job-uri Angajatori de Top din Timișoara.

La târg sunt prezente circa 60 de companii care oferă peste 3.000 de locuri de muncă. Alina Bujancă are detalii.

Reporter RRA: Multe locuri de muncă și oportunități de carieră, dar prea puțină resursă umană bine pregătită – este realitatea cu care se confruntă angajatorii din județul Timiș, care dau dovadă de tot mai multă flexibilitate pentru a-și găsi oameni cu care să lucreze.


Denisa Matei, manager al Târgului Angajatori de Top Timișoara: „Rata șomajului este foarte mică în Timișoara, și companiile au început să exploreze inclusiv ariile din împrejurimea orașului Timișoara, să meargă către anumite orașe, să gândească programe de relocare. Acest lucru face să fie piața puțin mai competitivă, pentru că în acest moment candidații nu mai aleg doar angajatorii din Banat, ci pot să aleagă angajatori de oriunde din România sau chiar din lume.


-: Suntem o agenție de recrutare.


Reporter RRA: Cât de greu este să găsiți candidații potriviți?


-: Ne confruntăm cu acest trend, să spunem, al candidaților pasivi. Nici nu mai sunt interesați candidații să afle prea multe oportunități și atunci noi venim cu parte de consiliere. Angajatorii, în continuare, apreciază experiență, motivație, atitudinea candidaților care vin la interviuri și atunci, sunt pregătiți să aducă pachete pe măsură.


Realizator RRA: Târgul de locuri de muncă de la Timișoara se va încheia astăzi la ora 18:00

sursa: RRA