Reacția Arhiepiscopiei Tomisului după ce IPS Teodosie l-a numit pe Călin Georgescu „om al lui Dumnezeu”


Arhiepiscopia Tomisului a transmis, marţi, o explicaţie după ce Înalt Prea Sfinţitul Teodosie l-a numit pe Călin Georgescu “om al lui Dumnezeu”, într-un interviu acordat ziarului francez Le Figaro.

Arhiepiscopia Tomisului a oferit lămuriri după declarațiile apărute într-un articol din ziarul francez Le Figaro.

„Jurnaliștii respectivi au adunat informațiile pentru un articol care urma să fie publicat după alegeri, adică în afara campaniei electorale. Aprecierile IPS Teodosie față de persoanele menționate în interviu reflectă o recunoaștere naturală a unor calități precum credința, respectul pentru valorile creștine, principialitatea și pacifismul. Astfel, aceste persoane pot fi considerate, în termenii unei expresii populare, »om al lui Dumnezeu«”, a explicat Arhiepiscopia Tomisului.

Patriarhia Română a transmis marți, printr-un comunicat de presă, că „se delimitează ferm de afirmațiile făcute de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în interviul acordat publicației Le Figaro, referitoare la domnul Călin Georgescu și la președintele rus Vladimir Putin”.

În articolul din Le Figaro, IPS Teodosie este citat spunând despre Călin Georgescu: „Este mai mult un om al lui Dumnezeu decât un politician. Este un credincios, nepot și strănepot de preot, care apără valorile creștine și se preocupă de viața cotidiană a românilor”. Despre Vladimir Putin, IPS Teodosie a afirmat că „este un om al împăcării și un constructor de biserici”.

Conform comunicatului emis de Patriarhia Română, în cadrul următoarei ședințe de lucru a Sfântului Sinod, va fi cercetat cazul Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie pentru încălcarea repetată a hotărârilor Sfântului Sinod referitoare la campaniile electorale.

„Reamintim că, începând cu anul 2008, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a stabilit că arhiereii, preoții, diaconii, monahii și monahiile din Biserica Ortodoxă Română au interdicție de a se implica în politică partinică sau de a participa la campanii electorale în calitate de susținători. Astfel, Biserica Ortodoxă Română își reafirmă neutralitatea în perioada campaniilor electorale și se distanțează de orice formă de politică partinică”, a transmis BOR.

Sursa: News.ro